Ostropel de pui cu galuste

de adasev12 in Pui, 27 Sep 2011 | 15262 vizualizari

 

o combinatie intre ostropel si gulas...destul de reusita....

 

INGREDIENTE

  • 4  pulpe de pui
  • o ceapa
  • un ardei mai mic
  • 2 rosii proaspete sau din conserva ( eu din conserva am avut doar)
  • 2-3catei de usturoi
  • sare, piper cimbru, marar, busuioc
  • o lg smantana pt gatit
  • 2 lg bulion
  • 3 lg ulei de masline
  • un ou , o lg de ulei si faina pt galuste
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de pui cu galuste:

Carnita se pune la prajit in ulei de masline fierbinte, pe toate partile, apoi se scoate pe o farfurie.

In uleiul din tigaie se calesc apoi ceapa si ardeiul tocate, apoi se adauga rosiile tocate si se mai alsa doua trei clocote.

Se ia de pe foc vreo 3-4 min apoi se trece prin blender aceasta compozitie sa devina pasta.

Se pune carnea inapoi in tigaie apoi se adauga sosul , se pune bulionul,  cimbru si marar uscat, putin busuioc verde , se potriveste de sare si se adauga o canita de apa.

Se pune si usturoiul pisat si se lasa carnea la fiert.

La sfarsit cand e gata papita se adauga o lg de smantana pt gatit ( de aia dulce, nu acra...).

Galustele se fac separat dintr-un ou batut bine cu o lg de ulei si faina cat cuprinde ca sa iasa ca o ciulama groasa.

Se pune un vas cu apa la fiert si cand clocoteste se ia cu o lg din compozitie si se fac galuste care se fierb  bine de tot.

Se  transfera apoi in mancare.

Deasupra la servit se poate adauga patrunjel verde tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de pui cu galuste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pui cu legume la cuptor si dressing de smantana